"Dabar" i u našoj školi - Učenici OŠ Banova Jaruga Sudjelovali na "Dabru"Dana 17.11.2017. godine sedam učenika naše škole, točnije sedam učenika 8.b razreda pod vodstvom učiteljice Sanje Feltrin, uključilo se u Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja "Dabar".


"Dabar" je natjecanje kojim se želi pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova, nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji učenje i razvoj računalnog razmišljanja čine zanimljivijim i dinamičnijim.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je Udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, visokog učilišta Algebra, CARNET-a i CROZ-a.

Natjecanje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Natjecanje je započelo 2004. u Litvi sa 779 učenika, a 2015. uključivalo je 55 zemalja te više od milijun sudionika.

Zadaci su bili vrlo zanimljivi, neobični i potaknuli su nas na logičko razmišljanje te se već veselimo sljedećem "Dabru".


Tekst i fotografije: Sanja Feltrin


Pod vodstvom učiteljice Sanje Feltrin devet učenika osmog i jedan učenik sedmog razreda prijavili su se za Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja "Dabar 2017."koje će se održati od 13. do 17.11.2017. godine. Sretno svima!

This site was built using