eTwinning projekt: Protect Your Heritage, Do something for NaturePočetkom travnja ove školske godine uključili smo  se u eTwinning projekt kao suorganizatori s Turskom kao zemljom partnerom. U projekt su uključene uglavnom škole iz Turske. Sudjeluje 11 učitelja i 61 učenik.

Projekt se bavi ekologijom, podizanjem svijesti o očuvanju okoliša te konkretnim akcijama koje škole čine kako bi sačuvale svoj okoliš i nasljeđe. Osnovni cilj je uključiti što više učenika u aktivno djelovanje te ostvariti pozitivne učinke na naš okoliš, motivirati učenike na uključivanje, podignuti svijest o važnosti bavljenja prirodom, zdravoj prehrani i  fizičkoj aktivnosti. Poštivanje prirode kao nasljeđa i očuvanje tog nasljeđa za buduće generacije bitna je poruka ovog projekta.

U sklopu projekta predviđeno je i korištenje raznih web alata kako bi škole prikazale svoj rad, te korištenje društvenih mreža.

Naša škola uključila s mnogobrojnim akcijama koje svakodnevno provodimo u sklopu naših izvannastavnih aktivnosti, ali aktivnosti koje učenici poduzimaju samostalno poput recikliranja ili uređenja okoliša.

Glavni nositelj aktivnosti u ovom projektu je PŠ Međurić gdje učenici obrađuju svoj vrt, sade ga i ubiru plodove svoga rada. U sklopu školskog dvorišta postavljen je plastenik u kojem rastu više vrsta povrća.


Tanja Tominović Pučko, učiteljicaThis site was built using