Nagrađen literarni rad naše osmašice „SLAVENSKI SVIJET OČIMA DJECE“


*nagrađen literarni rad naše osmašice*

„SLAVENSKI SVIJET OČIMA DJECE“

MEĐUNARODNO STVARALAČKO NATJECANJE ZA DJECU I STUDENTE SLAVISTIKE U SLAVENSKIM ZEMLJAMA U ČAST 15. OBLJETNICE FORUMA SLAVENSKIH KULTURA

Centar slavenskih kultura u Moskvi, Forum slavenskih kultura i Federalna državna ustanova kulture Sveruska državna knjižnica strane književnosti Rudomino objavili su Međunarodno stvaralačko natjecanje za djecu i studente slavistike u slavenskim zemljama u čast 15. obljetnice Foruma slavenskih kultura. Natjecanje ima cilj upoznati djecu s kulturom slavenskih zemalja i privući ih aktivnoj stvaralačkoj djelatnosti, a studentima slavistike pružiti mogućnost da pokažu sposobnosti za književni prijevod. Nakon završetka natjecanja svi sudionici će dobiti pohvalnice, a pobjednicima će se dodijeliti nagrade.

I. etapa Natjecanja – nacionalna (veljača 2019.)

Sudjelovali su natjecatelji u dobi od 7 do uključivo 17 godina. Sudionici su imali za zadatak napisati kratak književni tekst na materinskom jeziku (bajku, priču ili pjesmu) na jednu od tema:

Putovanje u slavensku bajku;

Putovanje u slavensku zemlju;

Upoznavanje s poznatom osobom iz slavenskog svijeta;

Upoznavanje s tradicionalnom kulturom ili obrtom slavenske zemlje.

Ocjenjivanje natječajnih radova bilo je u tri dobne kategorije:

od 7 do 9 godina;

od 10 do 13 godina;

od 14 do 17 godina.

Naša učenica 8. a razreda Ivana Buneta pod mentorstvom učiteljice Hrvatskoga jezika Sanje Feltrin pobijedila je u kategoriji od 14 do 17 godina. Pisala je na temu: Putovanje u slavensku zemlju.


Tekst prilagodila: Sanja Feltrin, prof.

Fotografija: slavic.libfl.ruThis site was built using