Održan 7. „Dječji Kranjčić“ u Križevcima posvećen Majci/majci – Likovni rad našeg učenika uvršten u zbornik radova


     

U Hrvatskom domu u Križevcima u subotu 21. travnja 2018. održana je, kao dio Godine križevačkoga župnika na glasu svetosti Stjepana Kranjčića, završna svečanost 7. susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“ za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Tom su prigodom dodijeljene nagrade učenicima najuspjelijih radova, likovni su radovi prikazani na prigodnoj izložbi „Ruža svijeta“, dio književnih radova javno je izveden, a najširi je izbor radova po žanrovima (poezija, proza, igrokazi) objavljen u zborniku „Čuvarica srca moga“.

     Završnoj je svečanosti prethodio natječaj koji je bio otvoren od 15. listopada do 15. prosinca 2017. godine. Organizatori Osnovna škole Ljudevita Modeca i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ predložili su da tema ovogodišnjega natječaja bude Majka/majka.

U Križevce je na natječaj pristigao 241 književni te 189 likovnih radova iz ukupno 89 škola s područja cijele Republike Hrvatske. Među njima je i naš učenik 5. razreda Marko Gradinac, likovni rad „Majka s djetetom“, mentorica Sanja Feltrin.

     Na književni natječaj javilo se 215 učenika iz 79 škola te 19 učenika koji su se na natječaj javili samostalno. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo za književni natječaj u sastavu: Sonja Tomić (predsjednica), Nada Babić i Vojmil Žic te stručno ocjenjivačko povjerenstvo za likovni natječaj u sastavu: Sonja Tomić (predsjednica), Tomislav Buntak i Vojmil Žic, nakon što je pročitalo i pogledalo radove bez znanja o identitetu autora, odlučilo je da će na završnoj svečanosti u Križevcima u subotu 21. travnja 2018. nagrađena biti 24 rada, i to 18 književnih i 6 likovnih radova, a 31 likovni rad bit će izložen na prigodnoj izložbi „Ruža svijeta”. Za objavu u zborniku „Čuvarica srca moga“ stručno je povjerenstvo izabralo 65 književnih i 31 likovni rad.

     Dječjim susretom „Stjepan Kranjčić“ želi se potaknuti stvaranje suvremenih dječjih duhovnih književnih (poezija, proza, igrokazi) i likovnih radova protkanih kršćanskim vrednotama.

Tekst prema: http://djecji.kranjcic.hr/?p=464 prilagodila Sanja Feltrin, prof.

Fotografija:  Lea Rugole, prof.This site was built using