Susret s pjesnikinjom Anicom VukićPovodom Valentinova u OŠ Banova Jaruga 13.02.2018.  ugostili smo

zavičajnu pjesnikinju Anicu Vukić

 

     Anica Vukić rođena je u Međuriću, a životni put nastavlja u Kutini, Pakracu, Varaždinu, Novom Sadu pa ponovno u Kutini gdje živi još i danas. Bila je dugogodišnja  učiteljica Hrvatskoga jezika u osnovnoj školi u Poljani i Antunovcu, a kasnije diplomirana knjižničarka s dugim stažem u Gradskoj knjižnici i čitaonici Kutina. Danas iza sebe ima dvije zbirke pjesama, matrijala za još najmanje dvije zbirke i jedan ljubavno-kriminalistički roman u završnoj fazi.

     Bila joj je čast i veliko zadovoljstvo predstaviti svoju novu zbirku pjesama Zapletena u paučini, u našoj školi gdje ima puno poznanika.

     Djeci jako simpatična i draga, pročitala je nekoliko pjesama iz prve zbirke Ostvareni snovi, iza svake pjesme slijedio je kratak opis kako ju je napisala i što joj je bio povod.

     U pauzama između čitanja pjesama učenica 8. razreda Tena Puškarić odsvirala je dvije skladbe na pianu, koje su upotpunile atmosferu.

     Predstavljajući svoju novu zbirku Zapletena u paučini, koju je posvetila Arsenu Dediću koji je i recenzent te zbirke, pročitala je nekoliko pjesama: Aleja kestenova, Djeveruša, Prva ljubav...

      Učenici 6., 7. i 8. razreda pozorno su slušali i priznali da su i oni zaljubljeni.

     Za kraj gospođa Anica im je zaželjela uspjeh u školi i sretno Valentinovo, a učenici su joj poklonom zahvalili na dolasku poželjevši joj ponovni susret.


Tekst: Jelena Čavlina, prof.

This site was built using