Učenici OŠ Banova Jaruga na 5. nacionalnom Natjecanju u čitanju naglas, županijska razina


U Narodnoj knjižnici i čitaonici „Vlado Gotovac“ Sisak  26. listopada 2017. godine održana je županijska razina Natjecanja u čitanju naglas. To je natjecanje kojim se nastoji motivirati i poticati učenike na čitanje i javno izlaganje.

     Učenici OŠ Banova Jaruga bili su jedini predstavnici s kutinskog područja.

     U mlađoj kategoriji (od 3. do 5. razreda) našu školu je predstavljao učenik 4. razreda Karlo Novak koji je za predstavljanje odabrao djelo Ivana Boždara „Zvrkaste priče“, mentorica Olivera Kujundžić.

     U starijoj kategoriji (od 6. do 8. razreda) našu školu je predstavljala učenica 8.a razreda Tena Puškarić koja je za predstavljanje odabrala djelo Nicole Yoon, „Sve baš sve“, mentorica Sanja Feltrin.

     Članovi prosudbene komisije bili su: Damir Ivanković, prof. hrvatskog jezika; Ružica Karagić, načelnica općine Hrvatska Dubica, knjižničarka i  Marija Bilić Prcić, umirovljena knjižničarka i učiteljica hrvatskog jezika u OŠ Popovača.

     Na Nacionalno natjecanje koje će se održati 23. i 24.11.2017. godine u Sisku plasirali su se:

MLAĐA KATEGORIJA

 1. mjesto - Nika Obranović, 4. razred OŠ Popovača, Popovača

 Mentorica: Marija Potočki

 (Mato Lovrak, Družba Pere Kvržice)

STARIJA KATEGORIJA

 1. mjesto Tea Perković, učenica 8. razreda OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, Sisak

 Mentorica: Mirjana Čubaković

(Miro Gavran, Ljeto za pamćenje)

           Na ovom natjecanju nam je bilo prekrasno, susreli smo učenike (njih tri) i učenice iz različitih dijelova naše županije. Nikome nije bilo lako prije nastupa, svi su osjećali tremu, ali su se predstavili na najbolji mogući način. Čestitamo pobjednicima i vidimo se dogodine u Sisku.


Tekst i fotografije: Sanja Feltrin, prof.

This site was built using