Večer matematikeVečer matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva već se dugi niz godina provodi u OŠ Banova Jaruga. Navedena aktivnost je realizirana 6.12. 2018. godine. Sudjelovali su učenici od I.- VIII. razreda (Matična škola i Područne škole Zbjegovača, Jamarice, Janja Lipa i Međurić). Kao i svaki puta, nisu izostali ni vrtićanci. Pozvani su  roditelji, djedovi i bake, svi zainteresirani koji su se htjeli družiti i otkrivati često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike.

Sudionici su obilazili  „matematičke stanice“ i birali aktivnosti u kojima će sudjelovati. Materijali s detaljnim uputama o aktivnostima dostupni su bili na  svakom radnom centru, a „dežurni matematičar“ (učitelj  i/ili učenik) pomagali su pri njihovoj provedbi.

Rješavali su zadatke memorije: Tko prije, Žablji skok, Koordinatni bingo, Potapanje brodova… Ponuđeni su im bili tangrami i konveksni mnogokuti, kružni tangrami, igre: Mlin, Sudoku, Domino s tablicom množenja, Bingo, Najmanje žetona, Čovječe, ne ljuti se…  Vrijeme je prošlo u druženju, smijehu, igri i matematici.


 Veselimo se sljedećoj Večeri matematike!


Učiteljice Matematike

This site was built using